Categoriearchief: Recent

Breda-Foto

Samen met Ike en Ron naar Breda geweest om daar de buitenexposities van het fotofestival te bekijken en vooral ook om er zelf te fotograferen!

Lekker veel in zwart-wit uitgewerkt.

Breda 1
Breda 2
Breda 3
Breda 4
Breda 5
Breda 6

Voor de liefhebber ook nog twee in kleur!

Breda 7
Breda 8

Excursie naar de Tuinen van Meise.

Eindelijk na de coronaperikelen weer eens ouderwets lekker gefotografeerd in de plantenkas van de Tuinen van Meise, bij Brussel.

Met een aantal leden van de fotoclub reden we naar Meise. Er werd slechts een uurtje regen verwacht door buienradar, maar het werd een heel lang uur. Gelukkig waren er in de plantenkas voldoende mogelijkheden om te fotograferen.

Kijk en geniet van deze plantenfoto’s. Laat ook een reactie achter, zodat ik kan zien wat je ervan van vindt.

Winter

Het mooiste weer in de winter is dat, waarbij in de ochtend de rijp lang aanwezig blijft, terwijl de zon schijnt. Dan is het heerlijk wandelen met de camera in de aanslag.

Indian summer

Andere benamingen hiervoor zijn de nazomer, Sint-Michielszomer of, een wat minder fraaie naam, ook wel oudewijvenzomer. Dat is op het noordelijk halfrond de periode van ongeveer eind september tot half november. Ik kijk dan altijd uit naar de dagen waarop de boombladeren al gekleurd zijn en waarop de zon in een strak blauwe lucht staat, zodat de herfstkleuren nóg mooier overkomen. Hieronder wat mooie voorbeelden.

stoomdepot Rotterdam

Met Ron, Henk en Rob zijn we een middag gaan fotograferen in het Stoomdepot Rotterdam. Daar wordt hard gewerkt door vrijwilligers aan oud spoorwegmaterieel om het weer in originele staat te laten rijden. De “arbeiders” zijn gewend om gefotografeerd te worden, dus wij konden onze gang gaan.

Zie hier een impressie van een gezellige fotomiddag.

Oeverlanden

Met Ron naar natuurgebied De Oeverlanden bij Strijensas in de Hoeksche Waard geweest. Een mooi stukje natuur, met verschillende mogelijkheden om te fotograferen.

Distel
Kaardebol
Strand
Distel
Berenklauw